Ajka képes múltja

A fotó a 70-es évek végén készülhetett. Aki netán felismeri magát, vagy pontos évszámot tud, jelezze!

A timföldgyári kaszinó udvara a szabadtéri szinpaddal. Itt volt a kertmozi is az udvar végében. A padok a képen a mozihoz voltak berendezve. A kép kb.1970-75 között készülhetett.

A Sipos Ottó által a templomdombról és a Hideg utcáról készített 2 db fotó egyesített, felújított változatán jól látszik a kórház és a szöllőhegy szinte üres oldala.

Ez a fotó a mai "lámpás kereszteződés"ből Tósok irányába készült. Jobbra a katolikus iskola, mely késöbb, a hetvenes évek végéig a postának adott helyet és rengeteg fotón viszontláthatjuk. Szemben, a kép közepén, az utcának a végén a Kossuth szobor áll a Szabadság téren, melyet 1904-ben állítottak erre a helyre. A fotó 1920 áprilisában készült a hátlapra írt feljegyzés szerint. Itt még nem is látható az emeletes községháza (jobbra lenne), mely 1928-30-ban épült. Igazi fotós csemege, kíváló minőségben, közel 100 éves a kép.

1. oldal / 19

Az oldal az Ajkai Fotóklub 2009-ben kiadott „Ajka város története képekben” című könyv sikerén felbuzdulva készült. Közel 2000 db archív, közérdeklődésre számítható képet gyűjtöttünk össze melyeket igyekszünk folyamatosan feltölteni ide és megmutatni Önöknek. Nem titkolt szándékunk, hogy könyvünket a közeljövőben újra megjelentetjük és ezen az oldalon keresztül még több információhoz és képhez hozzájuthatunk Önökön keresztül. Várjuk hozzászólásaikat és fényképeiket. Ha rendelkezik Ön olyan fotóval, amelynek történeti értéke van és az oldalra való, kérem, jelezze! Nagyon szívesen segítünk képeik, negatívjaik, diáik digitalizálásában, keressenek elérhetőségeinken.
Köszönettel: TGY

Fotó feltöltése, küldése!

Ajka jelene és múltja képekben

 Ajkai Fotóklub

Kontakt