Üveggyár

A képen nagyapám, Károly Gyula látható az 1930-32 közötti időben készült fotón. Ő volt akkor az üveggyár igazgatójának, vitéz Halászy Sándornak a soföre. Édesanyám elmondása szerint FORD márkájú autó volt és az ajkai utakon nem igazán kerülgették hasonló autók egymást.

A felső képen az üveggyári kastély. Ma már lapos teteje van, mert az ötvenes években a teteje leéget. Ma ebben található a Kristály múzeum.

Az ajkai üveggyár hutája a korabeli képeslapon.

A korabeli képeslapon az ajkai üveggyár csiszoló műhelye.

A korabeli képeslapon az üveggyár.

Az oldal az Ajkai Fotóklub 2009-ben kiadott „Ajka város története képekben” című könyv sikerén felbuzdulva készült. Közel 2000 db archív, közérdeklődésre számítható képet gyűjtöttünk össze melyeket igyekszünk folyamatosan feltölteni ide és megmutatni Önöknek. Nem titkolt szándékunk, hogy könyvünket a közeljövőben újra megjelentetjük és ezen az oldalon keresztül még több információhoz és képhez hozzájuthatunk Önökön keresztül. Várjuk hozzászólásaikat és fényképeiket. Ha rendelkezik Ön olyan fotóval, amelynek történeti értéke van és az oldalra való, kérem, jelezze! Nagyon szívesen segítünk képeik, negatívjaik, diáik digitalizálásában, keressenek elérhetőségeinken.
Köszönettel: TGY

Fotó feltöltése, küldése!

Ajka jelene és múltja képekben

 Ajkai Fotóklub

Kontakt